ÖRÖK NYÁR!!!!
2021 Sarti

ÖRÖK NYÁR!!!!
2021 Sarti


ÖRÖK NYÁR!!!!
2021 Sarti


ÖRÖK NYÁR!!!!
2021 Sarti


 

Vissza

Hótalpas túra a Raxon

Megosztás

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal

 

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Várható  költségek:

Felvonójegy: kb. 30 Euro

Hótalp és túrabot: 3.500 Ft/fő (igényüket kérjük foglaláskor jelezni a testmagasság, testsúly és lábméret megadásával. Fizetni, csak indulás előtt szükséges.)


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Short:

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria 
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,  
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Részletes program: Indulás Budapestről 06.00 órakor. Folyamatos utazás a Rax csúcsai felé. A Rax-Alpok a Keleti-Alpok igazi előbástyája, hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. Alpesi környezet, érintetlen természet, festői táj várja mindazokat, akik fel szeretnék fedezni  csodálatos vonulatait. A fennsík a kisgyermekes családok, pihenésre vágyó bécsiek kedvelt kiránduló és túrázó helye, akik az év minden szakában sétálgatnak kényelmes túraruhájukban, feledve a mindennapok rohanását, feltöltődést keresve. De a fennsík nemcsak nyáron nyújt lehetőséget minderre, ha beköszönt a hideg, leesik az első hó, a HEGY egészen más arcát ismerhetjük meg!

A délelőtt folyamán érkezünk a felvonó állomásához. A fennsíkra a Raxseilbahnnal juthatunk fel, melyet 1928-ban építettek, elsőként Ausztriában. Az út 6-8 percig tart, ez alatt megtesz több mint ezer méter szintkülönbséget, lélegzetelállító panorámát nyújtva az utazóknak. Az emelkedéskor kitárul előttünk a táj, és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre.

I. Aktív, hótalpas program:

Ha felértünk, felcsatoljuk a hótalpakat, és nekivágunk az emelkedőknek. Egy darabig követjük a hóból kilátszódó útjelző karókat, majd pedig a hóhelyzettől függően bevetjük magunkat a fenyőrengetegbe. Útbaejtjük a kis-Höllentál völgyére néző kilátópontot (Höllentalaussicht), majd egy nagyobb körtúra lezárásaképp az Ottohaus-t (1644m).

Kirándulásunkat a felvonó felső állomásánál, a Berggasthofban fejezzük be, ahol lehetőség van a helyi specialitások megkóstolására. Feltöltődve élményekkel és a hegyi gasztronómia nyújtotta élvezetekkel a Raxseilbahnnal visszautazunk a parkolóhoz, ahol felszállunk autóbuszunkra.

A túrához szükséges felszerelés:

- meleg, vízálló bakancs, télre való túrazokni

- egy pár síbot, hótalp (az irodában bérelhető)

- vastag téli kesztyű, sapka

- vízálló kabát, réteges téli öltözet

- rossz idő esetén síszemüveg, símaszk (vagy sál, ami az arcot védi)

- fejenként legalább 1 liter meleg tea termoszban

A legcélszerűbb olyan esőkabátot és esőnadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. A nagy hó miatt érdemes külön kamáslit hozni, vagy olyan túranadrágot (sínadrágot) viselni, melynek beépített kamáslija van!

Kérjük, hogy olyan bakancsban jöjjön, ami valóban vízálló és már régóta használja. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy feltörje a lábát! Továbbá kérjük, hogy mindenképp fordítson arra figyelmet, hogy a kabát és a nadrág is vízálló legyen!

Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától.

Túrabesorolás:
A hótalpas túra 4-es besorolású, elsősorban a fizikai nehézsége miatt. A túra 3-4 órás hosszúságú, időjárástól függően. A túrát abban az esetben is megtartjuk, ha a fennsíkon nincs hó, de ez esetben a hótalpak nem szükségesek.

II. Könnyedebb, sétálós, fotózós program:

Akik a friss levegő, a szép látvány, fotózás miatt szeretnének a hegyek közé utazni, azok a felvonó felső állomásától kb. 1 órás sétával elérhetik az Ottohaus-t, majd innen visszasétálhatnak a felvonóhoz. A felvonóval a völgyállomásra, majd az autóbuszunkkal Reichenau településre utazhatnak. A település két kastéllyal is büszkélkedik, ezeket kívülről lehet megtekinteni. A két kastély közül az egyik a Sissi kastély, a császárnő kedvelt pihenőhelye. A másik kastély a település központjában található, jelenleg irodalmi előadások színtere. A település gyógyüdülőhelyként funkcionál a 19. századtól. A Semmeringi vasútvonal megépítésével az arisztokrácia képviselői szép számban jelentek meg a településen és építettek villákat, ahol tökéletes pihenésre, kikapcsolódásra leletek. A szabadprogram alatt sétát tehetnek a településen. A szombati napon Ausztriában az üzletek 14:00 órakor bezárnak, így csak a vendéglátó egységek tartanak nyitva. Azok akik hosszabb sétára vágynak, átsétálhatnak Payerbach településre, ahol a Semmeringi vaspálya, Salza folyót átívelő egyik viaduktját is megnézhetik.

Feltöltődve az alpesi környezet látnivalóival, csatlakozva a túrázós csoporthoz, késő délután hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban.

HÓTALP bérlés:

Irodánk közvetítő szerepet vállal a hótalpak bérlését illetően. A velünk kapcsolatban álló cég a hótalpakat induláskor az autóbuszhoz szállítja, majd onnan este vissza. Megkönnyítve Önöknek az utánajárást. A hótalpak bérlésekor fontos tudnivaló, hogy az előre megrendelt hótalpat ki kell fizetni. Utólagos lemondásra nincs lehetőség. Hótalpakat azok számára tudunk rendelni, akik ezt előre jelzik irodánkban. Köszönjük megértésüket!

 

Leírás:

Utazás autóbusszal

Február
Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
Akciós ár
Nap/éj
Ellátás
Utazás
Kalkuláció
2022.02.19
02.19
0
HUF
13 900
HUF
1/0
Önellátás
Utazás busszal